Over ons

Mogen we ons even voorstellen: Wij zijn Het Anker Zorg. Wij zijn een kleinschalige thuiszorgorganisatie in Almelo en en omgeving en we bieden persoonlijk zorg, dagbesteding, begeleiding en huishoudelijke hulp aan mensen die om wat voor reden dan ook, niet meer zelf de regie kunnen houden in huis en eigen omgeving. Daarnaast kunnen we onze zorg ook in de taal geven die u wenst.

Veel mensen die thuiszorg ontvangen, hebben ook een of meerdere mantelzorgers. Zij vervullen een belangrijke rol in het leven van cliënten en willen betrokken zijn bij plannen en uitvoeren van de zorg aan hun naasten. Wij zijn graag betrokken samen met de Mantelzorgers en beschouwen hen daarnaast zeer zeker als partner in zorg, medezorgverlener. Tijdens de zorgverlening hebben de medewerkers en verantwoordelijke veel contact met de mantelzorger en erkennen ook de belangrijke rol die de mantelzorger vervult.

Het Anker zorg wil inspelen op de nieuwe ontwikkelingen binnen de samenleving en is daardoor een eigentijdse organisatie.

Wij zijn altijd bereid u bij te staan wanneer uw behoefte aan hulp verandert: het kan zijn dat u eerst alleen huishoudelijke hulp nodig heeft, maar in een later stadium ook behoefte krijgt aan meer zorgverlening. Als dit van toepassing is dan kunt u dit aangeven en wij staan er voor u.

Onze missie

Het Anker Zorg levert zorg, verpleging, huishoudelijke hulp, dagbesteding en begeleiding. Deze diensten worden geboden door goed opgeleid personeel met ruime werkervaring en kwaliteit staat bij ons voorop. Daarnaast beheerst ons personeel ook verschillende talen. Deze mensen werken met plezier, hebben een hart voor de zorg en willen elke dag het beste voor onze klant(en): Daarom krijgt u van ons hetzelfde gezicht, daar houden wij van.

Onze visie

Door overheidsbeleid is het als klant zijnde steeds lastiger om in aanmerking te komen voor een plaats in een verzorgings- of verpleeghuis. Bovendien vinden de meeste mensen het simpelweg prettiger om in de eigen vertrouwde woning te kunnen blijven. Het Anker Zorg weet dat het al moeilijk genoeg is om te moeten accepteren dat u hulp en/of zorg nodig heeft. Dat het niet altijd meevalt, om iemand die u nog niet kent te moeten toelaten in uw huis en/of te ontmoeten bij de dagbesteding. Dat iemand anders uw huishoudelijke taken gaat doen, op een misschien net wat andere manier dan u het zou doen. Dat iemand u gaat helpen bij het douchen en aankleden. Dat zijn hele persoonlijke dingen, en onze medewerk(st)ers zijn zich daar uitermate goed van bewust.

Wij blijven ons er elke dag voor inzetten om samen met u het voor u zo makkelijke en vertrouwd mogelijk te maken en behouden waar u zich bij goed voelt. Onze medewerkers zijn vriendelijk en betrokken, hebben de mogelijkheid om uw taal te spreken wanner dat nodig is, en die ruime werkervaring en levenservaring hebben. U bent geen nummer: u bent onze zeer gewaardeerde klant en dat staat voorop!

We heten u van harte welkom bij Het Anker Zorg.

Het team van Het Anker Zorg